STOLT FISKER

Gjennom generasjoner Aalesund Oljeklede stått side om side med mang en fisker. Og det er vi stolte av! Yrket er et av landets mest tradisjonsrike, og næringen er en av landets viktigste.

Derfor heier vi på fiskerne som med stolthet bærer yrket med seg gjennom dagen. På butikken, på båten og gatelangs i storbyen når turen er over. Vi heier på de som har banet vei for unge fiskere, og på de som tilrettelegger og bidrar til å skape attraktive arbeidsplasser på sjøen.

De har nemlig gjort at stadig flere unge velger å bli fisker. Yrkets premisser har fornyet seg i takt med endringer, både i samfunnet og i livsstilene våre.

Rammer og betingelser forbedres og utvikles, men de grunnleggende prinsippene for fiske er fortsatt de samme. Det er hardt arbeid, i uforutsigbart vær, der man gjerne må ofre både tid og tilgjengelighet med alt man har kjært der hjemme.

Det er disse mennene og kvinnene som sørger for at vår stolte tradisjon kan leve videre i kommende generasjoner. De snakker høyt om likestilling, utdanning og bevisstgjøring, og på den måten bryter de ned normer og generalisering. Sist, men ikke minst: deres historier inspirerer andre.

For slik som havet kan føles så uendelig stort, er det uendelig mange grunner til å være en stolt fisker.

Vis oss at du er en av dem. 
#StoltFisker

Bli kjent med våre stolte fiskere

Vilde Strandman

“Jeg blir stolt av å bære et yrke som er en så viktig del av norsk næringsliv.”

Laurits Erling Dyb

“Etter et langt liv som fisker har det blitt en stor del av min identitet.

Flere intervjuer

På nettsiden til Aalesund Oljeklede kan du lese mer om hva som gjør folk til stolte fiskere.

Vil du vite mer?

Ta kontakt ved å bruke skjemaet nedenfor, så hører du fra oss så snart som mulig.