Vask og vedlikehold
Alle plagg har en vaskeanvisning og anbefaling om vedlikehold som det er viktig å følge nøye. Regelmessig skifte og vask av bekledning reduserer akkumulert smuss og øker levetiden. 


Regntøy
Det er viktig å skylle regntøyet for smuss og skitt etter bruk. Dyrefett, plantefett, pelagisk fett og andre oljer, må skylles bort med lunkent såpevann for å hindre at plaggene blir stive og sprekker i vask. Kjemikalier må også skylles med lunkent såpevann for å hindre gjennombrudd i plagget. NB! Må ikke benytte skyllemiddel og/eller tørketrommel på regntøy.


Arbeidstøy
Husk alltid å lukke glidelåser før vasking. Vær også oppmerksom på at noe arbeidstøy kan miste sin funksjon ved bruk av skyllemiddel. Ved bruk av tørketrommel, ta ut klærne straks de er tørre. Vær spesielt oppmerksom på at tøy i fluoriserende materiale kan bli misfarget og miste sin funksjon dersom vaskeanvisningen ikke følges. Dette gjelder også for arbeidstøy som blir skitne og kan få redusert beskyttelse. 


Flyt- og redningsprodukter
For at ditt produkt skal ha så lang levetid som mulig og beholde kvaliteten er det viktig med vedlikehold. Noen produkter krever mer. Oppblåsbare redningsvestene består av komponenter som krever kontroll og utskiftning i tillegg til riktig pleie, vask og oppbevaring.

Under finner du all informasjon for å sørge for at ditt produkt blir vedlikeholdt på best mulig måte. Regatta anbefaler å sette seg inn i hva ditt produkt består av, for å sørge for å ivareta verdien og sikkerheten som produktene skal gi.

Sjekk av oppblåsbar redningsvester:
Før bruk: Se etter skader på utsiden av vesten, åpne vesten og sjekk lungen, Co2 sylinderen og cellulose-tabletten. Sørg for at Co2 sylinderen er skrudd godt fast. Sjekk holdbarhetsdatoen på Cellulose-tabletten. 

Årlig: Blåse opp vesten via munnstykke og la den ligge over natten. Sjekke vesten for skader, Co2 sylinderens vekt og holdbarhetsdatoen på Cellulose-tabletten. Noter dato for tablettskifte på lungen. 

Hvert 2 år: Cellulose-tabletten har en holdbarhet på maks 3 år. For å være sikker på at vesten fungerer som den skal bør tabletten byttes hvert andre år. Feil lagring av vesten kan forringe kvaliteten.

Sjekk vesten steg for steg:
- Kontroller vesten for synlige skader på utsiden og belte
- Åpne vesten og sjekk for synlige skader på lungen, CO2  sylinder, utløser og blåsemunnstykke
- Vei CO2  sylinderen og sjekk at den har riktig angitt/gravert vekt
- Sjekk utløpsdato på cellulosetabletten
- Blås opp lungen og la den ligge over natten
- Dersom lungen ikke holder på luften, kontakt en forhandler. Ikke reparer prod. selv
- Fyll inn dato for kontroll i heftet/tabell på lungen på innsiden av vesten Rengjør utsiden av vesten om nødvendig 

For mer informasjon: www.regatta.no