Vask og vedlikehold

Alle plagg har en vaskeanvisning og anbefaling om vedlikehold som det er viktig å følge nøye.  Regel-messig skifte og vask av bekledning reduserer akkumulert smuss og øker levetiden. 

 

Regntøy
Det er viktig å skylle regntøyet for smuss og skitt etter bruk.  Dyrefett, plantefett, pelagisk fett og andre oljer, må skylles bort med lunkent såpevann for å hindre at plaggene blir stive og sprekker i vask.  Kjemikalier må også skylles med lunkent såpevann for å hindre gjennombrudd i plagget.  
NB! Må ikke benytte skyllemiddel og/eller tørketrommel på regntøy.

 

Arbeidstøy
Husk alltid å lukke glidelåser før vasking.
Vær også oppmerksom på at noe arbeidstøy kan miste sin funksjon ved bruk av skyllemiddel.
Ved bruk av tørketrommel, ta ut klærne straks de er tørre. 
Vær spesielt oppmerksom på at tøy i fluoriserende materiale kan bli misfarget og miste sin funksjon dersom vaskeanvisningen ikke følges. Dette gjelder også for arbeidstøy som blir skitne og kan få 
redusert beskyttelse. 

 

Flyt- og redningsprodukter

For at ditt produkt skal ha så lang levetid som mulig og beholde kvaliteten er det viktig med vedlikehold. Noen produkter krever mer. De oppblåsbare redningsvestene består av komponenter som krever kontroll og utskiftning i tillegg til riktig pleie, vask og oppbevaring.

Under finner du all informasjon for å sørge for at ditt produkt blir vedlikeholdt på best mulig måte. Regatta anbefaler alle å sette seg inn i hva ditt produkt består av, for å sørge for å ivareta verdien og sikkerheten som produktene skal gi.

 

Oppblåsbar redningsvester

Årlig: Hvert år bør du blåse opp vesten via munnstykket og la den ligge over natten. Du må også sjekke for skader på vest, Co2 sylinderens vekt og utløpsdato på Cellulose-tablett.

Før bruk: Før bruk bør du åpne vesten, se etter skader, sørge for at Co2 sylinderen er godt skrudd fast og utløpsdato på Cellulose-tablett.

Hvert 3. år: Cellulose-tabletten har en levetid på maks 3 år. Det betyr at dersom man skal være sikker på at vesten fungerer slik den skal, må tabletten byttes, minst hvert tredje år.

 

Inni en oppblåsbar redningsvest
Det er viktig å sjekke at lungen ikke har hull eller skader. Dette anbefales å gjøre med jevne mellomrom avhengig av aktivitet/bruk. Blås opp lungen manuelt - pakk ut vesten og benytt det røde munnstykket

Cellulose-tablett: Sjekk utløpsdato eller produksjonsdato på cellulose-tabletten. Vi anbefaler å bytte denne hvert år.

Co2 Sylinder: Se om Co2-sylinderen er intakt, og om faktisk vekt stemmer overens med angitt vekt. Skal skrus godt til i utløseren før bruk.

LungeSjekk lunge og cover for hull eller skader. Blås opp vesten manuelt og la den ligge oppblåst i 24 timer.

Servicedato: Skriv inn servicedato i heftet eller direkte på lungen for din egen kontroll.

For mer informasjon: www.regatta.no